maanantai 28. syyskuuta 2009

Pitkästä aikaa...

Kunming

Uudesta-Seelannista tuli tosiaan pyyhkäistyä ensin kiinaan Shanghaihin, jossa vietin 4päivää.

Oli ensimmäinen, visiitti kyseiseen suurkaupunkiin. Ei mitään ihmeempää, metrolla ajelua ja ihmettelyä kaupungilla, sekä tuskailua +35C seisovassa ilmassa, Uuden-Seelannin syksyn jälkeen.

Shanghaista lensin Yunnanin maakunnan pääkaupunkiin Kunmingiin, johon olin varannut Keats Schoolista kuukauden kiinankielen opiskelua.

Kaipasinkin jo rutiineja, joten Kunmingissa oleskelin oikeastaan vain kaupungin alueella, ja mikäs siinä kun kaupunki oli todellakin mesta paikka! Rento fiilis, eikä kenelläkään tässä 5 miljoonan asukkaan kaupungissa tuntunut olevan kiire mihinkään!

Yunnanin maakunnassa on etnisten vähemmistöjen osuus suurinpia Kiinassa, ja kaduilla saattoikin huomata varsin kirjavaa väkeä. ja mielestäni maailman parasta olutta Lao beeriä sai joka baarista!

Viihdyin niin hyvin, että jatkoin oloani vielä 5:llä viikolla. Sääli vaan etten matkustellut Yunnanin alueella enempää, vaan jumitin Kunmingissa, mutta nyt tiedän mihin suuntaan, jos on lomaa/rahaa, tai jos vaikka asustelen joskus Kiinassa.

Hyvät muistot jäi ko. Kaupungista, koulusta, ja muista oppilaista joihin tutustuin, ja jotka tulivat mm. Belgiasta, Hong Kongista, jenkeistä, briteistä, Venäjältä jne.



Kunmingista lensin sitten Hong Kongiin, jossa 9 päivää ihmettelin suurkaupunkia, jengiä siellä ainakin on joka paikassa ihan mahottomasti.



Honkkareista lautalla Macaoon, jossa sijaitsevat käsittääkseni Kiinan ainoat Casinot? Ja niitä siellä riittikin, lisäksi erikoinen piirre oli, että kaduilla kuuli puhuttavan portugalia (tai espanjaa??) ja vanhassa kaupungissa rakennukset eivät olleen ihan niin kiinalaisen arkkitehtuurin mukaisia.


Macaosta lento suosikkimestaani Bangkokiin, jossa muutama päivä fiilistelyä tässä mahtavassa enkelten kaupungissa.


Bangkokista lento Penangille Malesiaan, jossa muutama päivä, lähinnä rentoa auringon ottoa, ja lepäilyä :)


Penangilta lensin Kuala Lumpuriin, ja heti jäi hyvät fiilikset tästä citystä, johon matkustin ensimmäistä, muuten viimeistä kertaa.

Helppo kaupunki turistille, metroilla ja skytrainilla pääsee, englannilla pärjää, ja safkaa löytyy eri aasian maiden keittiöistä.


KL:stä takaisin Kiinaan, ja Hainanin saarelle, joka on Kiinan eteläisin mesta.

Ensin Haikoussa pari päivää, ja sieltä bussilla eteläkärkeen Sanyaan.

Valkoisia hiekkarantoja, seafoodia, ja rentoa meininkiä! Englantia täällä ei hirveesti väännetty, mutta onneksi oli alla kiinan kieltä 9 viikon kursseilta (joista kirjoitushetkellä suurin osa jo kadonnut päästä)

Mukava paikka, ja suositeltava lomakohde kaikille, varsinkin nille jotka muutenkin Kiinasta diggaavat!


Hainanilta takaisin KL:ään, ja sieltä sitten lento Lontooseen, jossa 1 pv. Pubeissa istumista, ja paluu sohjolaan, eli Suomeen heinäkuun lopulla...

Ei kommentteja: